26 april 2020
13:30

IFK Lidingö FK 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Lidingö FK 2

Lidingö öppnar matchen lite bättre än oss och pressar oss högt upp. Vi har lite svårt med det och för tredje matchen av fyra så får en av motståndare avlossa ett skott och denna gången går det in i Yusufs högre kryss. Återigen underläge med 0-1. Mitt i halvleken höjer vi oss. Acke spelas fri men skottet går utanför. Sedan har Lidingö två skott inom loppet av en minut men Yusuf räddar båda. Sedan kommer vår kvittering. Adam stressar målvakten och lyckas peta bollen ifrån honom och precis innan bollen går över förlängd mållinje så hinner han upp den och sätter den i bortre burgaveln. Nu är vi på gång och förlägger mer spel på deras planhalva. I 29:e minuten slår Sebbe en kross boll på djupet som Viktor hinner upp men avslutet går precis över. Strax därefter stressar Adam Lidingörförsvaret så att de slår bollen till Win men även det avslutet går över. I slutet på halvleken får Adam en ny chans men återigen går avslutet precis över.
I andra börjar vi bra. Sebbe tar en djupledslöpning och hittar in med bollen till Stross men avslutet går tyvärr utanför. Känslan är att vi har ganska bra koll på matchen nu. I 12:e minuten vänder Adam bort en motståndare och kommer till skott men en fot hinner emellan och bollen går till hörna som blir resultatlös. Två minuter senare spelar Lidingö sig fram till ett friläge men i sista sekunden kommer Ludde farande med en glidtackling och bollen går till hörna. Viktig brytning!
I 27:e minuten har Adam ett ny avslut som tyvärr går över innan vi två minuter senare spelar välding fint. Win slår en grym krossboll till Ture som spelar rakt bak till Albin som skjuter direkt men bollen smiter utanför bortre stolpen. Lite senare hänger vi inte riktigt med när Lidingö kontrar och ensam med Yusuf så rullar deras forward in 1-2. Vi försöker direkt kvittera och kommer i ett farligt läge men Adams avslut räddas av målvakten. Nu böljar spelet fram och tillbaka och Lidingö kommer helt fria men Yusuf gör en kanonräddning. Tyvärr blir det mycket långbollar på slutet och vi kommer inte till något riktigt farligt läge, så matchen slutar 1-2. Dessutom drar Adam på sig ett rött kort för snack precis efter slutsignalen.....vilket inte är acceptabelt.

Som helhet känner vi att vi saknar det korta snabba passningspelet som vi tränat på de senaste två veckorna. Vi måste hitta tillbaka till det....då kommer vi skapa ännu fler chanser och då kommer målen komma.

Träning måndag & onsdag (torsdag återkommer vi om hur det blir med tanke på att det är Valborg).